Kansplusproject

Het bestuur van Kansplus Amsterdam maakt zich zeer bezorgd over het isolement waarin veel gezinnen met een verstandelijk gehandicapt kind terecht komen.

Kansplus Amsterdam heeft daarom een plan bedacht dat door de gemeente Amsterdam is gehonoreerd met een subsidie.

Vrijwilligers worden ingezet in gezinnen met een verstandelijk gehandicapt kind. Maar wel met de nodige waarborgen voor gezinnen en vrijwilligers Een Meeconsulent helpt ouders en vrijwilligers om tot goede afspraken te komen. Als er problemen zijn die te zwaar zijn voor een vrijwilliger zoekt Mee aanvullende professionele hulp.

Mantelzorgorganisatie Markant werft de vrijwilligers en zorgt voor scholing en houdt contact met de vrijwilligers.

Januari 2011 zijn we van start gegaan. De werving van gezinnen was geen probleem, al gauw hadden we een lijst van 30 gezinnen. Maar het werven van vrijwilligers ging heel moeizaam. In juni werd daarom besloten voorlopig geen gezinnen meer te werven. Maar tot onze verrassing melden zich vanaf augustus opeens veel gemotiveerde vrijwilligers. 8 vrijwilligers die al gekoppeld zijn aan een gezin kregen donderdag 13 oktober hun eerste scholing. Zij maakten kennis met elkaar en wisselden veel ervaringen uit. Het was een goede bijeenkomst waarin de MEE consulent vertelde over kenmerken van een licht verstandelijke handicap en Carien Rombach over wat ouders van een vrijwilligers verwachten.

Er worden nu ook studenten in het kader van hun ( jaar) stage ingezet. De wachtlijst voor gezinnen is weer opgeheven.
Er melden zich  wekelijks nieuwe vrijwilligers.

Het ziet er dus veelbelovend uit. U kunt altijd nog aansluiten. Lees daarom de folder waarin gezinnen en vrijwilligers worden geworven.

Reacties zijn gesloten.