Voorlichtingsbijeenkomst financiële tegemoetkomingsregelingen

Cliëntenbelang Amsterdam en de Gemeente Amsterdam nodigen u van harte uit voor een voorlichtingsbijeenkomst over de financiële tegemoetkomingsregelingen die de gemeente heeft voor Amsterdammers met een beperking (chronisch zieken, mensen met een handicap, ouderen). Het betreft de Regeling tegemoetkoming meerkosten (Rtm) en de bijzondere bijstand.

Datum: dinsdag 6 september 2016
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Plaats: Congrescentrum Amsterdam, Weesperplein 113, zaal 4 (5e etage).

U kunt zich aanmelden via info@clientenbelangamsterdam.nl.

In de afgelopen periode is er het een en ander in de regeling veranderd. Meer mensen dan voorheen kunnen aanspraak maken op minimaregelingen, ook mensen met een wat hoger inkomen en hoge zorgkosten. Bovendien kunnen degenen  die buiten de nieuwe meerkostenregeling vallen omdat ze een té hoog inkomen hebben soms een beroep doen op de bijzondere bijstand. In de bijeenkomst zal onder meer uitgebreid ingegaan worden op de ingewikkelde materie van ‘draagkrachtberekening’.

Mogelijk bent u nog niet op de hoogte van alle mogelijkheden. De gemeente wil graag dat de regelingen bij zoveel mogelijk Amsterdammers die in aanmerking kunnen komen bekend zijn. U kunt daar als intermediair een belangrijke rol in vervullen.

Tijdens de bijeenkomst zal Jos Reintjens, beleidsadviseur Zorg en Participatie bij Werk, Participatie, Inkomen (WPI) u bijpraten aan de hand van een powerpoint presentatie.

Na afloop kunt u vragen stellen en krijgt u een hand-out van de presentatie mee.

Hebt u nu al vragen? U kunt ze ons mailen, samen met uw aanmelding. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de antwoorden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.