Vrijwilligers gezocht voor VraagRaak

KansPlus is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. Om deze belangenbehartiging ook op het gebied van (mede)zeggenschap zo goed mogelijk vorm te geven wordt een steunpunt medezeggenschap in stand gehouden, VraagRaak.

De leden en medewerkers, vrijwilligers van KansPlus – VraagRaak spannen zich in voor mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving (familie, mantelzorgers, ondersteuners, wettelijk vertegenwoordigers). VraagRaak wil er voor zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking en hun vertegenwoordigers hun stem kunnen laten horen over dingen die belangrijk zijn in hun leven. Dat zij meedenken, meepraten en meebeslissen over zaken die hen aangaan.

VraagRaak zoekt vrijwilligers om haar team te versterken en haar dienstverlening uit te breiden. Concreet zoeken wij:

  • een vrijwilliger (m/v) voor het onderhouden van de contacten met aangesloten cliëntenraden, ledengroepen en familieverenigingen die gebruik (wensen te) maken van de diensten van VraagRaak
  • een vrijwilliger (m/v) voor het geven van (telefonisch) advies over (mede)zeggenschap (ondersteuning telefonische helpdesk)
  • een vrijwilliger (m/v) voor het maandelijks verzorgen van elektronische nieuwsbrieven
  • een vrijwilliger (m/v) met als taak het ondersteunen bij de organisatie en uitvoering van studiedagen
  • een vrijwilliger (m/v) met als taak het ondersteunen van de organisatie bij het ontwikkelen en in stand houden van producten en diensten van VraagRaak
    (Combinatie van werkzaamheden is in overleg mogelijk)

Wij vragen:
Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk
Een wekelijkse inzet van gemiddeld 4 uur
Bereidheid om regelmatig naar het landelijk buro te komen
Minimaal 1 jaar beschikbaar
Uitstekende contactuele en sociale vaardigheden

Wij bieden:
Een leuk team collega’s en vrijwilligers
Een vrijwilligersvergoeding en reiskosten
De mogelijkheid flexibel te werken
Uitstekende ondersteuning en scholing

Informatie en reactie:
Indien u geïnteresseerd bent in één van de vacatures kunt u contact opnemen met Han Mennen (06-51183852 mail han.mennen@live.nl) of Marion Thielemans (030 2463744 mail m.thielemans@kansplus.nl)

Procedure:
Het ligt in de bedoeling dat op 29 oktober 2015 gesprekken met geïnteresseerden worden gehouden. Bij deze gesprekken zijn twee medewerkers aanwezig. Na deze gesprekken zal eerst een interne training voor de nieuwe vrijwilligers worden verzorgd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.