Woonruimte gezocht voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben een veilige woning en woonomgeving nodig waar ze zelfstandig kunnen wonen. Door nieuwe wetgeving kunnen zij niet meer in een instelling wonen en komen zij op dezelfde wachtlijst als elke woningzoekende; de wachttijd in Amsterdam is 10 jaar.

Voor circa 50 mensen in onze stad is de problematiek acuut – zij wonen in kelderboxen in Amsterdam-Nieuw West of zwerven over straat. Maar ook voor de rest nemen de problemen toe, met name voor jongeren. Gedragsproblemen, toenemende schulden en onveiligheid zijn enkele daarvan.

Kansplus is boos dat met de nieuwe WMO wetgeving de kans op een goede woonplek voor onze volwassen kinderen met een licht verstandelijke beperking verloren is gegaan.

Kansplus heeft de afgelopen jaren op landelijk niveau luid en duidelijk laten horen wat de gevolgen zijn van de WMO voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Door de WMO wordt het hen veel moeilijker gemaakt om een zelfstandig leven op te bouwen en tegelijkertijd worden hun ouders zwaarder belast. Deze jongeren willen niet langer thuis blijven wonen, zij willen juist het ouderlijk huis verlaten net als ieder volwassen kind. En daarbij hoort geschikte huisvesting voor hen.

Natuurlijk is kansplus teleurgesteld over de WMO maar we hebben besloten om door te knokken voor goede huisvesting voor onze kinderen. Kansplus afdeling Amsterdam heeft daarom contact gezocht met architectuur lokaal en hen gevraagd om  te zoeken naar nieuwe kansrijke concepten voor huisvesting voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Meer weten over de plannen klik hier

Oproep: Herkent u zich in het bovenstaande ? Help dan de architecten om met goede plannen te komen.

Wij vragen jongeren met een lichte verstandelijke beperking die graag zelfstandig willen wonen en /of hun ouders om de architecten te vertellen over hun woonwensen.

Dat kan op donderdag 1 oktober tussen 16 uur en 19 uur. Voor een avondmaaltijd wordt gezorgd.

Plaats wordt nog nader bekend gemaakt

U kunt zich hier voor opgeven bij Carien Rombach, bestuurslid van kansplus Amsterdam via carien.rombach@gmail.com

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.